Precíziós Onkológiai Program

Precíziós Onkológiai Programunk a betegnek megfelelő, személyre szabott kezelésének kiválasztásához szükséges valamennyi szolgáltatást tartalmazza. A Program egy olyan új orvosi eljárás, amelyet az Oncompass által kifejlesztett, speciális orvosi szoftver támogat. Jelenleg 26 hazai onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk.

A program folyamata a következő:

1

Konzultáció

A programtervezéshez személyes vagy online konzultációt biztosítunk, melynek során számos körülményt mérlegelünk. Tanulmányozzuk a klinikai adatokat, értékeljük a korábbi molekuláris diagnosztikai vizsgálatok eredményét, valamint felmérjük a beteg igényeit és lehetőségeit. A konzultáción fizikális vizsgálat nem történik és meghatalmazás esetén a pacienst hozzátartozója vagy más meghatalmazottja képviselheti. A jelentkezéshez hívjon minket a 06 (1) 77 33 777-es telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

Jelentkezés konzultációra További információk a konzultációról
2

Tumorboard I. — Molekuláris Onkoteam

Programterv

Szakmai testületünk (Tumorboard) személyre szabottan meghatározza a szükséges molekuláris diagnosztikai vizsgálatokat. A testület 8-10 főből áll, tagjai klinikai onkológusok, genetikai tanácsadók, molekuláris daganatbiológusok és molekuláris diagnosztikai szakemberek. A Tumorboard feladata, hogy eldöntse, milyen gének vizsgálata, melyik rendelkezésre álló mintából, milyen módszerrel, milyen határidőre történjen.

3

Mintalogisztika

Szakembereink felveszik a kapcsolatot a beteg mintáját őrző kórházzal, ahonnan saját futárszolgálatunkkal vagy postai úton bekérjük a szakmai testület (Molekuláris Onkoteam) által alkalmasnak ítélt mintát. Ennek hiányában új mintavételt szervezünk.

4

Quality check — DNS minőségi ellenőrzés

Mintaalkalmasság

A beérkezett minta alkalmasságát először patológus szakember segítségével ellenőrizzük, majd kivonjuk a DNS-t, amelynek mennyiségi és minőségi tulajdonságait többféle speciális analitikai módszerrel elemezzük. A minta alkalmatlansága esetén más, korábbi műtéti minta bekéréséről, vagy a kezelőorvossal egyeztetve, új mintavételről gondoskodunk.

5

Molekuláris diagnosztika

A molekuláris diagnosztika célja a beteg daganatában lévő, a betegséget okozó génhibák azonosítása. A 25.000 emberi génből mintegy 600 gén okozhat daganatos betegséget. Egy daganaton belül átlagosan 4-5 különböző génhiba együttesen felelős a kóros sejtosztódásért, a megfelelő terápiás döntéshez az adott daganat részletes genetikai térképére van szükségünk. Egy adott daganatban minél több génhiba van jelen, annál bonyolultabb a molekuláris támadáspontnak a kiválasztása. Célzott kezelés, biztonsággal, csak a daganat részletes genetikai profiljára alapozható.

További információk a molekuláris diagnosztikáról
6

Molekuláris patológiai lelet

Molekuláris célpont azonosítása

Mesterséges intelligencia alapú, díjnyertes orvosi szoftverünk segítségével meghatározzuk a molekuláris támadáspontokat, hogy a vizsgált génekben milyen genetikai elváltozások vannak. A molekuláris diagnosztikai vizsgálatról leletet készítünk (molekuláris patológiai lelet).

7

Molekuláris Interpretáció — Riport

Digitális terápiatervezés

A digitális terápiatervezés (DTT) a személyre szabott kezelések és immunterápiák digitális eszközzel végzett megtervezését jelenti. A tervezés során az többszörösen díjnyertes onkológiai szoftverünket alkalmazzuk, mely a világon egyedülálló módon, 20 ezred másodperc alatt képes rangsorolni - 405 daganattípusban, 52 ezer mutáció esetén, 26.838 orvos-biológiai szabály alapján, 1417 gyógyszerhatóanyag közül - a személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket, a rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján.

További információk a Digitális terápiatervezésről
8

Tumorboard II. — Molekuláris Onkoteam

Digitális Terápiás Terv

A molekuláris tumorboard összefoglalja a személyre szabott terápiás lehetőségeket, amelyek lehetnek forgalomban lévő gyógyszerek vagy fejlesztés alatt álló hatóanyagok (klinikai vizsgálatok Magyarországon vagy külföldön).

Amennyiben a virtuális molekuláris szakértői testületi ülésre a kezelőorvos is csatlakozik, úgy a terápiás stratégia egyeztetése azonnal megtörténik. Az orvos akadályoztatása esetén szakértőink utólag veszik fel a kapcsolatot a kezelőorvossal a közös szakmai álláspont kialakítása érdekében.

9

Klinikai interpretáció

Precíziós Onkológiai Vélemény

A betegek számára a kezelési lehetőségekről onkológus szakértő bevonásával konzultációt biztosítunk. A precíziós onkológiai konzultáció és a vélemény nem helyettesíti a kezelőorvossal történő egyeztetést. 

További információk a Precíziós Onkológiai Véleményről
10

Therapy Access Program (TAP)

Utánkövetés, programszervezés

Igény esetén az Oncompass gyakorlati segítséget nyújt a gyógyszerekhez való hozzáférés és a klinikai vizsgálatokban való részvétellel kapcsolatban. Ez jelenthet szervezési, szakmai és logisztikai feladatok ellátását a beteg és/vagy a kezelőorvos számára.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Konzultáció

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk