Pályázatok

Nkfia Infoblokk Projekt Fekvo 2019 Hu

A leggyakoribb sokgénes molekuláris diagnosztikai profilvizsgálatok eredményeinek automatikus kiértékelését lehetővé tevő orvosi eszköz fejlesztése precíziós onkológia számára

A projekt azonosító száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00538 

Kedvezményezett neve: Oncompass Medicine Hungary Kft. 

A projekt neve: A leggyakoribb sokgénes molekuláris diagnosztikai profilvizsgálatok eredményeinek automatikus kiértékelését lehetővé tevő orvosi eszköz fejlesztése precíziós onkológia számára 

A szerződött támogatás összege: 298 601 205 Ft. 

A támogatás mértéke: 58,544% 

A projekt tényleges befejezésének dátuma: NA. 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a RealTime Oncology Treatment Calculator továbbfejlesztése úgy, hogy annak segítségével a hazai és nemzetközi piacon leggyakrabban használt diagnosztikai paneleket automatikusan ki lehessen értékelni. Ehhez felmérésre kerülnek a precíziós onkológiai piacon jelenleg már elérhető diagnosztikai panelek és interpretációs szolgáltatások. A kapcsolódási pontok meghatározása után üzleti modellek kerülnek kidolgozásra. Az üzleti modellek által generált igények figyelembevételével nagyságrendi becslés készül a rendszer leendő leterheltségére, majd a szoftver jelenlegi kapacítását alapul véve rendszerterv készül a többletigény kiszolgálására.

Ekkor kerülnek meghatározásra azok az alapvető technológia lépések is, melyek biztosítják a skálázható, stabil működést, amely egy piaci szoftver esetén alapvető elvárás. A piackutatás, elemzés során kiválasztott, automatizált interpretációs szolgáltatással támogatni kívánt diagnosztikai panelekben szereplő génekre, valamint az ezekben a génekben leggyakrabban előforduló mutációkra vagy egyéb génelváltozásokra (pl. transzlokáció, amplifikáció) bővítjük a Calculator evidencia adatbázisát. A bővítés során szerzett tapasztalaok alapján kidolgozásra kerül az automatikus riportgenerálás és az adatbázis karbantartásának, frissítésének, kurálásának folyamata is. Az ehhez szükséges új felületek, lekérdezések, értesítő szolgáltatások fejlesztése párhuzamosan zajlik az adatbázis-építéssel, az ott szerzett ismereteket felhasználva agilis módszertan segítségével folyamatosa építjük be a szoftverbe. A szolgáltatás bevezetésével megnövekedett terhelésre számítunk, ezért folyamatosan monitorozzuk, elemezzük a rendszer teljesítményére (performancia) vonatkozó mutatókat és implementáljuk az ehhez kapcsolodó fejlesztéseket. 

A termék esetén annak kinézete, könnyű kezelhetősége alapvetően befolyásolhatja az eladhatóságot, ezért a projekt második felében elemzést, hogy a meglévő eszköz milyen módon és formában juttatható el a legsikeresebben a felhasználóknak. Az elemzés eredményét figyelembe véve egy új felület kerül lefejelesztésre, amely képes kielégíteni a piaci igényeket, és az ott felmerülő, a tudományos funkciokhóz nem kapcsolodó egyéb szolgáltatásokat is (pl. fizető felületek kialakítása). 

A projekt során elkészül az eszköz első verziójának piacképes, meghatározott génpanelekre automatikusan működő, stabil, skálázható verziója. 

 

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk