Javasolt-e a műtét egy daganatos betegnél, ha a daganat műthető?

Ha a daganat elérhető és eltávolítható anélkül, hogy jelentős károkat okozna a környező szervekben vagy szövetekben, a műtét lehet egy hatékony kezelési opció.

Azonban a beteg általános egészségi állapotát és műtéti kockázatokat is figyelembe kell venni. Ha a beteg nem képes elviselni a műtétet, vagy ha a műtéti kockázatok túl nagyok, alternatív kezelési lehetőségeket kell mérlegelni.

Egyes daganattípusok esetében, különösen korai stádiumban, a műtét lehet a legjobb kezelési lehetőség. Más típusoknál, például ha a daganat áttétes, más kezelési módszerek lehetnek előnyösebbek. A műtét célja lehet a daganat teljes eltávolítása, méretének csökkentése, vagy a tünetek enyhítése. Mindig fontos, hogy a betegek konzultáljanak orvosaikkal a kezelési lehetőségekről, beleértve a műtétet, hogy meghozhassák a legmegfelelőbb döntést az egyéni helyzetük alapján.

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk