Az emlőrák molekuláris diagnosztikája

A mellrák, más néven emlőrák, egy összetett betegség, amely számos alcsoportban manifesztálódik, és mindegyik alcsoport jelentős különbségeket mutat a betegség lefolyásában és kezelési lehetőségeiben.

Az emlőrák kezelésének megválasztása szorosan összefügg a tumor ösztrogén-, progeszteron-receptor és HER-2 státuszának meghatározásával, amely a célzott kezelések és a személyre szabott terápiák alapját képezi. Különösen fontos ez a szempont a mellrákesetek körülbelül 20%-ában, ahol a HER-2 gén eltérései állnak a daganat kialakulásának hátterében. A célzott kezelések, mint például a HER-2 pozitív emlőrák esetében alkalmazott terápiák, jelentős gyógyulási esély-javulást eredményeztek.

A mellrák kialakulásában szerepet játszó ritka mutációk is fontosak, amelyek csak multigén-vizsgálatokkal mutathatók ki. Ezek a vizsgálatok további terápiás célpontokat azonosíthatnak, amelyek szintén a személyre szabott kezelési stratégiák részét képezik. A precíziós onkológia, amely egyre nagyobb szerepet tölt be az emlőrák kezelésében, a terápiát az adott tumor molekuláris jellemzői alapján választja meg. A molekuláris diagnosztika, valamint az Oncompass Medicine többszörösen díjnyertes onkológiai szoftvere elengedhetetlen az emlőrákos daganatok molekuláris profiljának meghatározásában, ami lehetővé teszi a leginkább hatékony személyre szabott kezelési lehetőségek kiválasztását.

Jelentkezzen személyes vagy online konzultációra!

Molekuláris diagnosztika

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján a saját fejlesztésű, speciális onkológiai szoftverünk segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját, vagyis molekuláris célpontját és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket.

Tudjon meg többet a molekuláris diagnosztikáról!

A célzott kezelések, mint a HER-2 gátlók és a PARP-inhibitorok, jelentős előnyöket kínálnak az emlőrák kezelésében, különösen azokban az esetekben, ahol a daganat genetikai háttere pontosan meghatározható. A tripla negatív emlőrákok esetében, ahol a HER2, ösztrogén és progeszteron receptorok hiányoznak, a célzott terápiák, mint az immunellenőrzőpont-gátlók, kiemelten fontosak. A hormonreceptor-pozitív mellrákok kezelésében is a molekuláris célzott terápiák kombinációja az endokrin terápiával kínál jelentős előnyöket, gyakran felülmúlva a hagyományos kemoterápiák hatékonyságát.

Az öröklődő típusú mellrákok esetében, mint a BRCA1 és BRCA2 génmutációk, a célzott terápiák, például a PARP-inhibitorok, kiemelt szerepet kapnak. Az emlőrák kezelésében a célzott terápiák csak a daganat részletes genetikai profiljára alapozva biztonságosak és hatékonyak. A mellrákos daganatok molekuláris szintű viselkedésének megértéséhez általában több, mint 600-700 gén vizsgálata szükséges, amit további speciális vizsgálatok egészítenek ki.

A jelenlegi kutatások szerint a célzott kezelések alkalmazásával az emlőrákos betegek túlélési ideje jelentősen nőhet, különösen akkor, ha pontosan megállapítható, hogy milyen génhiba okozza a daganatot, és ha rendelkezésre áll a megfelelő célzott terápia. A célzott kezelések lehetővé teszik, hogy az orvosok precízebben és hatékonyabban küzdjenek meg a daganatos betegségekkel, különös tekintettel az emlőrákra, ahol az egyes betegek genetikai profilja alapvetően befolyásolja a kezelési stratégiát és a várható eredményeket.

Digitális terápiatervezés

A digitális terápiatervezés a személyre szabott kezelések és immunterápiák digitális eszközzel történő megtervezésének forradalmi módszere, amely az Oncompass Medicine által fejlesztett korszerű onkológiai szoftverrel valósul meg. Ez a rendszer a daganatos betegségek kezelésében egy új dimenziót nyit, ahol a mesterséges intelligencia és a nagy adatmennyiségű elemzés kéz a kézben jár a legújabb orvosi kutatásokkal.

A digitális terápiatervezés során a rendelkezésre álló molekuláris profil elemzése a mesterséges intelligencia segítségével történik. Az Oncompass Medicine szoftvere a világon egyedülálló módon képes 20 ezredmásodperc alatt rangsorolni a személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket 405 daganattípusban, 52 ezer mutáció esetén, 26.838 orvos-biológiai szabály alapján, 1417 gyógyszerhatóanyag közül. A szoftver az elérhető tudományos bizonyítékok alapján határozza meg a leghatékonyabb kezelési stratégiát, figyelembe véve a beteg egyedi molekuláris profilját és az adott daganattípus sajátosságait.

A digitális terápiatervezés nem csak a leghatékonyabb terápiás lehetőségeket azonosítja, hanem kiemeli azokat a kezelési módszereket is, amelyek esetlegesen nem hatásosak vagy ellenjavalltak a beteg számára. Ezáltal a kezelési terv sokkal célzottabbá és hatékonyabbá válik, csökkentve a kevésbé hatékony vagy káros kezelések alkalmazásának kockázatát.

Az Oncompass Medicine szoftvere segítségével az orvosok képesek a daganatos betegek számára a legoptimálisabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket kiválasztani. A szoftver által nyújtott gyors és pontos adatelemzés lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a legújabb kutatási eredmények és klinikai adatok alapján informált döntéseket hozzanak. A digitális terápiatervezés alkalmazása jelentősen javítja a daganatos betegek kezelésének eredményességét és hatékonyságát, miközben személyre szabott megközelítést biztosít.

Az Oncompass Medicine digitális terápiatervezési rendszere így kulcsfontosságú szerepet játszik a daganatos betegségek kezelésében, segítve az orvosokat a legmegfelelőbb terápiás stratégiák kiválasztásában és a betegek számára a lehető legjobb kezelési eredmények elérésében. Az ilyen típusú digitális eszközök alkalmazása forradalmasítja az onkológiai ellátást, lehetővé téve a gyors, hatékony és pontos döntéshozatalt az emlőrák és más daganatos betegségek kezelésében.

Tudjon meg többet a digitális terápiatervezésről!

Precíziós Onkológiai Program

Precíziós Onkológiai Programunk a betegnek megfelelő, személyre szabott kezelés kiválasztásához szükséges valamennyi szolgáltatást tartalmazza. A Program egy olyan új orvosi eljárás, amelyet az Oncompass által kifejlesztett, speciális orvosi szoftverünk támogat. Jelenleg 26 hazai onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk.

Ismerje meg a Precíziós Onkológiai Programot

Jelentkezzen konzultációra!

A programtervezéshez személyes vagy online konzultációt biztosítunk, melynek során számos körülményt mérlegelünk. Tanulmányozzuk a klinikai adatokat, értékeljük a korábbi molekuláris diagnosztikai vizsgálatok eredményét, valamint felmérjük a beteg igényeit és lehetőségeit. A konzultáción fizikális vizsgálat nem történik és meghatalmazás esetén a pácienst hozzátartozója vagy más meghatalmazottja képviselheti. 

A jelentkezéshez hívjon minket a 06 (1) 77 33 777-es telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk