Prostate 588242562 770x533 1

prosztatarák, ha időben felismerik, gyógyítható, de legalábbis visszaszorítható. Ennek feltétele a jól megválasztott és időben alkalmazott kezelés.  

A daganatok kezelésében egyre inkább teret nyer a precíziós onkológia, melyben a terápia az adott tumor molekuláris tulajdonságai alapján kerül megválasztásra. Míg a klasszikus onkológiai szemlélet szerint a kezelési döntés alapját a daganat szövettani típusa, illetve kiterjedtsége határozta meg, a személyre szabott kezelés megválasztásához nélkülözhetetlen a daganatok molekuláris információinak megismerése. Ebben segít a molekuláris diagnosztika, valamint az Oncompass Medicine többszörösen díjnyertes onkológiai szoftvere.

A prosztatarák célzott kezeléséhez a terápia megkezdése előtt molekuláris diagnosztikai vizsgálatra van szükség.

Jelentkezzen személyes vagy online konzultációra!

Molekuláris diagnosztika

Minden daganatos megbetegedés genetikai eredetű és számos, a daganatot okozó génhiba esetében már személyre szabott onkológiai kezelés adható. A molekuláris diagnosztika a daganatos betegség okát tárja fel, az azonosított génhibák alapján a saját fejlesztésű, speciális onkológiai szoftverünk segítségével meghatározzuk a daganat támadáspontját, vagyis molekuláris célpontját és a célponttal összefüggésbe hozható személyre szabott gyógyszereket.

Tudjon meg többet a molekuláris diagnosztikáról!

A prosztata daganatok meglehetősen egységes képet mutatnak megjelenésükben, de biológiai viselkedésük alapján igen különbözőek. 

A 600 gén vizsgálatával történő komprehenzív diagnosztika indokolt áttétes prosztatarák esetén, mind az ún. kasztráció-rezisztens, mind a nem kasztráció-rezisztens típusokban. 

A BRCA génmutáció vizsgálata javasolt, ha a daganat agresszív, és gyorsan terjed, valamint, ha családi halmozódás ismert, a családban előfordult már mell- vagy petefészekrák. 

Célzott kezelés, biztonsággal, csak a daganat részletes genetikai profiljára alapozható, a daganat molekuláris szintű viselkedése csak így ismerhető meg. A legtöbb esetben 600 gén vizsgálatát végezzük el, ami további speciális vizsgálatokkal egészül ki.

A 25.000 emberi génből mintegy 600 gén okozhat daganatos betegséget, egy daganaton belül átlagosan 4-5 különböző génhiba együttesen felelős a kóros sejtosztódásért. Ebből következően a megfelelő terápiás döntéshez az adott daganat részletes genetikai térképére van szükségünk. Egy adott daganatban minél több génhiba van jelen, annál bonyolultabb a gyógyszer molekuláris támadáspontjának, célpontjának kiválasztása. 

Digitális terápiatervezés

A digitális terápiatervezés a személyre szabott kezelések és immunterápiák digitális eszközzel végzett megtervezését jelenti. 

A digitális terápiatervezés során az onkológiai szoftverünk a világon egyedülálló módon, 20 ezredmásodperc alatt képes rangsorolni - 405 daganattípusban, 52 ezer mutáció esetén, 26.838 orvos-biológiai szabály alapján, 1417 gyógyszerhatóanyag közül - a személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket, a rendelkezésre álló tudományos bizonyítékok alapján. 

Az Oncompass Medicine orvosi szoftvere 20 ezredmásodperc alatt segít az orvosnak kiválasztani a leghatékonyabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket a daganatos betegek számára.

Tudjon meg többet a digitális terápiatervezésről

Precíziós Onkológiai Program

Precíziós Onkológiai Programunk a betegnek megfelelő, személyre szabott kezelés kiválasztásához szükséges valamennyi szolgáltatást tartalmazza. A Program egy olyan új orvosi eljárás, amelyet az Oncompass által kifejlesztett, speciális orvosi szoftverünk támogat. Jelenleg 26 hazai onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk.

Ismerje meg a Precíziós Onkológiai Programot

Jelentkezzen konzultációra!

A programtervezéshez személyes vagy online konzultációt biztosítunk, melynek során számos körülményt mérlegelünk. Tanulmányozzuk a klinikai adatokat, értékeljük a korábbi molekuláris diagnosztikai vizsgálatok eredményét, valamint felmérjük a beteg igényeit és lehetőségeit. A konzultáción fizikális vizsgálat nem történik és meghatalmazás esetén a pácienst hozzátartozója vagy más meghatalmazottja képviselheti. 

A jelentkezéshez hívjon minket a 06 (1) 77 33 777-es telefonszámon, vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk