Virtuális Molekuláris Tumor Board

Az online vagy virtuális molekuláris tumor board (VMTB) a precíziós onkológiai ellátás azon része, mely különböző szakterületről érkező szakértők bevonásával a beteg szempontjából szükséges molekuláris diagnosztikai vizsgálatok kiválasztásában, valamint a molekuláris eredményeken alapuló terápiatervezés személyre szabásában, a terápiajavaslatok kommunikálásában és implementálásában biztosít szakmai hátteret.

A VMTB szolgáltatás keretében az Oncompass Medicine egyedülálló módon kezelőorvosok és onkoteamek számára biztosít szakmai támogatást annak érdekében, hogy betegeiknek a nemzetközi ajánlásoknak megfelelő, legkorszerűbb precíziós onkológiai ellátást nyújthassák.

Az Oncompass Precíziós Onkológiai Program keretében igénybe vehető szolgáltatás során rugalmasan igazodunk a klinikusi igényekhez, a hét bármely napján, különböző időpontokban biztosítunk lehetőséget az esetek megbeszélésére, amely az adatvédelmi előírásoknak megfelelően, biztonságos online platformon történik. Ennek köszönhetően olyan onkológiai centrumokban is azonnal elérhetővé válik a személyre szabott terápiák kialakításához szükséges komplex, multidiszciplináris fórum, ahol a molekuláris tumor board esetlegesen nem, vagy csak korlátozott időben biztosított. 

A multidiszciplináris VMTB szakmai összetétele: klinikai onkológus, orvosszakértő, genetikai tanácsadó, molekuláris farmakológus, interpretációs és laboratóriumi munkatársak (molekuláris biológus / info-bionikus mérnök / biofizikus / molekuláris bionikus mérnök / biomérnök), mintalogisztikus, rendelésvezető, follow-up koordinátor, programigazgató. 
A VMTB kétszer tárgyal minden esetet: a vizsgálatok megkezdése előtt (VMTB I) és a vizsgálatok elkészülte után a terápiás javaslat kidolgozásakor (VMTB II).

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk