Mi az az AEL?

Az Aggregated Evidence Level (AEL) érték generálása során az algoritmus az előre létrehozott, kurált és parametrizált adatbázisból kiválasztja a kapcsolódó evidenciákat, az ismert biológiai törvényszerűségek és a beteghez való hasonlóság mértéke alapján súlyozza az információk fontosságát. Így az AEL egy olyan - génekhez, célpontokhoz és gyógyszerekhez rendelt - számérték, amely arányos azzal, hogy az adott génhiba jelentőségét és egy vele kapcsolatos gyógyszer hatékonyágát milyen számú és milyen mértékben releváns közlemény támasztja alá.

Az AEL értékek könnyen kiszámíthatóak a beteg esetéhez kapcsolható hatóanyagokra vonatkozóan is. A hatóanyagokra vonatkozó AEL értékeket úgy kapjuk meg, hogy összesítjük az összes releváns asszociációt (és AEL-t) az adott gyógykészítmény, a tumor típusa, a driverek és a célpontok között.

Az AEL értékek alapján objektív és reprodukálható módon sorba rendezhetőek a molekuláris elváltozások, célpontok és hatóanyagok. Az algoritmus így abban az esetben is támogathatja a terápiás döntést, ha ellentmondó vagy alacsony evidenciaszintű tudományos adatok állnak rendelkezésre, vagy több driver alteráció van jelen a beteg tumorában.

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk