Screenshot 2022 05 18 At 1347 53
2022 december 1.

Prototípus fejlesztő fázisba jutott az Oncompass Medicine, a svájci BC Platforms és a finn Euformatics cégek közös pályázata újgenerációs szekvenálási folyamatok fejlesztésére

A hét neves európai onkológiai centrumból álló konzorcium által kiírt pályázat célja, hogy a daganatos betegségek újgenerációs szekvenálásának előnyeit optimalizálja, az integrált, szabványosított munkafolyamat kifejlesztésével támogassa az orvosok terápiás döntéseit. Az INSTAND NGS4P elnevezésű projektet az Európai Unió 8 millió euró értékben finanszírozza a Horizon2020 program keretében. 

A tervezési fázisban a három cég által létrehozott EU-Onco-Platform elnevezésű konzorcium a bioinformatikai és riportkészítési részfolyamatokban is meggyőzte a bírálókat a fejleszteni kívánt megoldás értékéről. A következő 14 hónapban a konzorcium minden igényt kielégítő prototípust fejleszt, amelynek klinikai validációja a harmadik fázis feladata lesz.

Az Oncompass Medicine ezzel a projekttel is tovább folytatja a munkáját annak érdekében, hogy a legjobb minőségű diagnosztikai és informatikai eszközökkel segítse az onkológusok munkáját a daganatos betegek személyre szabott terápiájának kiválasztásában. 

Előző Következő

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk