Screenshot 2022 05 18 At 1347 53
2022 május 18.

Az Oncompass Medicine, a svájci BC Platforms és a finn Euformatics cégek közösen nyertek pályázatot újgenerációs szekvenálási folyamatok fejlesztésére

A pályázatot, melyet az Európai Unió Horizon2020 Instand-NGS4P elnevezésű projektben 8 millió euró értékben finanszíroz, hét neves európai onkológiai centrumból álló konzorcium* írta ki. A projekt célja, hogy a daganatos betegségek újgenerációs szekvenálásának előnyeit optimalizálja, az integrált, szabványosított munkafolyamat kifejlesztésével támogassa az orvosok terápiás döntéseit.

A 2020-ban indult projekt idén jutott abba a fázisba, hogy nyílt piaci tenderen újgenerációs szekvenálásban jártas vállalkozásokat válasszanak. A tenderen a három piaci szereplő – BC Platforms, Euformatics, valamint az Oncompass Medicine – úgy döntött, egyesítik erőiket, és közösen indulnak el a pályázaton. A cégek által egyesített know-how, a precíziós onkológiában, a genomikai adatfeldolgozásban, valamint minőségellenőrzésben szerzett szakértelem és tapasztalat meggyőzte a bírálókat. A három cég által létrehozott EU-Onco-Platform elnevezésű konzorcium két területen, a bioinformatikai és riportkészítési részfolyamatokban, is legmagasabb pontszámot kapta.

Az Oncompass Medicine ezzel a projekttel is tovább folytatja a munkáját annak érdekében, hogy a legjobb minőségű diagnosztikai és informatikai eszközökkel segítse az onkológusok munkáját a daganatos betegek személyre szabott terápiájának kiválasztásában. 

* A konzorcium tagjai a grazi Orvosi Egyetem, a Firenzei Egyetem, a milánói Bicocca Egyetem, a holland Erasmus Orvosi Egyetem, a kieli Christian-Albrecht Egyetem, a német St. Anna Children’s Cancer Research Institute, valamint a francia Centre Léon Bérard.

További információk
Előző Következő

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk