Gyogyulas A Rakbol

Katalin története

Könyve jelent meg a ráktúlélő hölgynek

Tüdőrákkal, csont-, nyirokcsomó- és agyi áttéttel került kórházba a patikusnő, aki történetével mindenkinek erőt adhat.

„Azt kérdezte az orvos, tudom-e, hogy ez az eredmény mit jelent. Mondtam, hogy igen, ez a legdrasztikusabb ráktípus. Akkor biztos tudom, mondta, hogy három hónapom van hátra.”  

A rákgyógyítás állandó és gyors fejlődéséről, a kutatók új, reményteli eredményeiről gyakran hallhat az ember híreket. Bár a vadonatúj gyógymódok elérhetetlennek tűnnek, a rákos betegek kilátásai egyre jobbak.

Katalin a helyi patikában dolgozott, amikor szokatlan gyengeséggel és fulladással kellett orvoshoz fordulnia. Sohasem dohányzott, sorozatos vizsgálatokat követően mégis tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Az orvos, akihez került, megalázta, három hónapot jósolt neki, mire ő rácsapta az ajtót, és továbbment. Vagy ahogy ő mondja: felébresztette benne az élni akarást.

"Legelső lépésben meg kell keresni az orvost, akiben meg tudunk bízni"- mondja Katalin.

Katalint az ország központi onkológiai intézetbe irányították, választott kezelőorvosa pedig - hozzájárulásával - elküldte leleteit az Oncompass Medicine molekuláris diagnosztikai laboratóriumába. Innen vette kezdetét a nehézségekkel teli, de sikeres gyógyulástörténet.

A tüdőrák egyre gyorsabban terjedt, csont-, nyirokcsomó- és agyi áttétet is találtak már a vizsgálatok során, így kemoterápiára és sugárkezelésre küldték. Sajnos az emberek, különösen a nők hajlamosak azt hinni, nincs szükségük segítségre, és gyengeséget jelent, ha nem bírnak el egyedül minden bajjal. Sokszor nem is merünk kérni, csak vágyunk arra, hogy a hozzánk közel állók maguktól kitalálják, már nem bírjuk tovább segítség nélkül. Katalin nem is akarta, hogy lássák, milyen rossz állapotban van, így csak a ház körül fogadott el segítséget a szomszédoktól, kamionsofőr férjét és gyermekeit viszont nem kérte meg, hogy legyenek mellette a hétköznapokban. 

Id22 300218 2

Akinek kétszer kelt fel a nap...

Tari Katalin Mihalicz Csilla
176 oldal・füles, kartonált・ISBN: 9789630991285

Dokumentumkötet egy áttétes tüdőrákkal sújtott ember túlélésért folytatott küzdelméről. 

Katalin az orvosi erőfeszítéseknek és összefogásnak köszönhetően bekerült egy kutatási programba Malagában és elindult a gyógyulás megpróbáltatásokkal terhes, mégis felemelő útján. A könyv nagyrészt az ő egyes szám első személyben elmondott története interjú, illetve naplórészletek formájában, emellett családtagjai, kollégái, barátai és kezelőorvosai is megszólalnak. Katalin saját akaratereje és kitartása, az orvostudomány fejlődése és családja segítségével végül győzedelmeskedik a betegség felett.

A néhol megható, sokszor kacagtató történetet Mihalicz Csilla újságíró öntötte olvasmányos formába.

Könyv megvásárlása

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk