Az Oncompass Medicine

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Az Oncompass elsőként fejlesztett ki olyan mesterséges intelligencián alapuló orvosi eszközt, ami a daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges terápiás döntést bizonyítottan javítani tudja. Az eredmények hatékony érvényesüléséhez az Oncompass egy komplex döntéstámogató rendszert és egy minőségbiztosított eljárást is fejlesztett.

2021

Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása – az Oncompass Medicine nyerte a Jövő Unikornisa Díjat, a daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett onkológiai szoftverével. 

2020

Az Oncompass Medicine onkológiai szoftverrendszere nyerte a Magyar Innovációs Alapítvány 2019. évi Informatikai Innovációs Díját.

2020

Az ASCO (American Society of Clinical Oncology) konferencián mutattuk azt a párizsi Marie Curie Intézet kutatóival közös klinikai kutatási eredményt, amely bizonyítja, hogy az Oncompass Medicine mesterséges intelligenciát alkalmazó orvosi szoftvere nem csak megkönnyíti az orvos munkáját, hanem mint új orvosi módszer, a digitális terápiatervezés javítja is a daganatos betegek kezelésének hatékonyságát.

2020

A digitális terápiák hazai fejlesztése érdekében stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Semmelweis Egyetem és az Oncompass Medicine.

2020

Az ESMO (European Society for Medical Oncology) kongresszusán bemutatott eredmények szerint az Oncompass Medicine orvosi szoftverével végzett digitális terápiatervezés rutinszerűen alkalmazható daganatos gyermekeknél is. A programban résztvevő gyermekek több mint felénél javasoltak a szakemberek olyan célzott terápiás kezelést, amelynek alkalmazása a molekuláris vizsgálat és a digitális terápiatervezés nélkül nem merült volna föl.

2020

A Magyar Informatikai Vállalkozások Szövetsége Gyúrós Tibor díját, „Az év innovációja” 2020 címet nyerte el az Oncompass precíziós onkológiai döntéstámogató eljárása.

2019

2019. október 11-én az Oncompass döntéstámogató rendszere az ASCO (American Society of Clinical Oncology) Bangkokban megrendezett, a mesterséges intelligencia onkológiai felhasználásával foglalkozó “Breakthrough Innovations in Oncology” nemzetközi konferenciáján a legjobb absztrakt díját kapta.

2019

Oncompass Medicine elnyerte a visegrádi országok GET IN THE RING V4! innovációs és start-up versenyének első helyezését.

2017

2017-től mint hazai orvosi-biotechnológiai vállalkozás, konzorciumi partnerünk a két vezető onkológiai intézet a Nemzeti Innovációs Onkogenomikai és Precíziós Onkoterápiás Programban.

2016

Az Oncompass a molekuláris diagnosztikai vizsgálatok eredményeinek kiértékeléséhez, a hatékony terápia kiválasztásához szükséges informatikai eszköze, annak első verziója, a Szilícium-völgyben mutatkozott be 2016-ban, személyre szabott orvoslás világkonferenciáján.

2012

Az Oncompass Medicine alapító vezetője, Dr. Peták István a kimagasló szellemi alkotásokat létrehozó és az új ismereteket a gyakorlatba átültető szakemberek elismerésében, Gábor Dénes Díj-ban részesült.

2010

Megjelent összefoglaló közleményünk a Nature Reviews tudományos folyóiratban a személyre szabott terápiák használatához szükséges diagnosztikai vizsgálatokról.

2003

Az Oncompass Medicine-t 2003-ban külföldről hazatérő kutatóorvosok azzal a hitvallással alapították, hogy a betegeknek joguk van hozzáférni a nemzetközi és hazai orvosbiológiai kutatások eredményeihez.

2003

Az Oncompass Medicine kutatói 2003-ban az elsők között számoltak be az első sikeres célzott terápiás lehetőségről tüdődaganatos betegek kezelésében, Magyarországon.

Díjaink

Asco Breakthrough

ASCO Breakthrough Innovations in Oncology

2019 Bővebben
Bővebben

Rólunk

Az Oncompass Medicine rövid története

2003— —2024

Az Oncompass Medicine egy hazai orvosi vállalkozás, amely daganatos betegek személyre szabott kezeléséhez szükséges diagnosztikai és döntéstámogató orvosi eszközök fejlesztésével foglalkozik.

Tudjon meg többet

Partnereink

26 magyarországi onkológiai centrummal van együttműködési megállapodásunk